#LaInstantània amb El Musell

DSC_0151

S’apropa final de curs i volem acomiadar #laInstantània amb un dels col·lectius més especials del Directori, ens estem referint a El Musell. Un col·lectiu que té com a objectiu principal la defensa dels animals, l’eradicació dels abandonaments d’aquests i la promoció de la seva adopció i esterilització. No us perdeu què ens explica la Pilar, actual presidenta de l’associació!

  • Quan i com vàreu començar a participar en el món associatiu i, concretament, amb l’Associació El Musell?

En el món associatiu porto des dels 18 anys col·laborant amb diferents associacions tant a nivell ambiental, humana com d’animals. Tenia la necessitat de fer alguna cosa per ajudar i intentar millorar diferents situacions que veia que no estaven bé.

Respecte El Musell, la vam crear fa 4 anys al veure una mancança educacional. Vam veure que rescatar animals no era suficient, per curar la ferida, millorar la situació que pateixen moltíssims animals, havíem de treballar sobre la causa que provoca aquest problema. I com sempre, la causa de la majoria dels problemes que tenim a la nostra societat és per la manca d’informació, sensibilització, conscienciació i educació.

  •  Quanta gent formeu part del col·lectiu i com funcioneu internament?

Entre socis i voluntaris som 13 persones.

Com a associació que som l’administració ens obliga a tenir una estructura bàsica de president, tresorer i secretari, que seriem els 3 socis fundacionals. Després tenim els voluntaris i els col·laboradors.

Però  hem de dir que a nosaltres el tipus de jerarquia piramidal no ens agrada. Tots estem en un mateix nivell humà, ens reunim, opinem i decidim en grup.

Tot i que és normal que els socis portin una major càrrega tant a nivell de volum de feina com de despesa econòmica perquè l’associació no té suficients recursos, sense els nostres voluntaris i col·laboradors no podríem tirar endavant. Per tant des d’aquí voldríem aprofitar per agrair la seva participació.

  • Ens podríeu explicar quins són els vostres objectius principals?

Protegir als animals a través de campanyes de sensibilització, assessorament, denúncia,  informació i educació de les persones. Mostrar la situació, necessitats i drets dels animals.

Fomentar el respecte vers la resta dels éssers vius per evitar així els abandonaments (tenir un animal és una gran responsabilitat), maltractaments, tortures, captures i venta dels animals per un mer interès propi o econòmic.

Promoure l’educació en positiu, l’adopció, l’esterilització, l’eliminació del seu comerç i la utilització amb ànim de lucre.

També rescatem animals en situació extrema, en aquests casos necessitem cases d’acollida ja que no disposem d’un espai físic.

  • Quines activitats concretes realitzeu per a assolir aquests objectius?

Fem passejades canines el primer diumenge de cada estació (primavera, estiu, tardor i hivern). Ens acompanya l’Alicia, la nostra assessora comportamental que ens ajuda a relacionar-nos millor amb els nostres amics de 4 potes. Són passejades dins la natura, un entorn on gaudir del paisatge i la companyia immillorable dels nostres amics que es relacionen i juguen entre ells.

També fem un mercadillo a Cerdanyola (el tercer dissabte de cada mes a Fontetes), on tenim cosetes de segona mà i podem arribar a la gent per informar.

Fem campanyes de sensibilització a través de calendaris i octavetes, també organitzem sortejos i ben aviat el sopar benèfic anual.

Pel següent curs volem organitzar xerrades temàtiques basades en un article, un tema d’interès exposat a través d’un professional col·laborador/a o a través d’un vídeo.

També estem preparant una presentació per nens i nenes de primària, una edat ja força important en la que comencen a preguntar-se coses sobre aquest tema.

Tenim moltes idees i il·lusió però ens falta temps i mans. Mica a mica anirem fent realitat els projectes que tenim en ment per poder arribar d’aquesta manera a més persones que són les que poden millorar la situació que pateixen molts animals.

  • Quins aspectes positius i negatius apuntaríeu?

(+) La tendresa que ens regalen els animals que aconseguim salvar.

(+) L’esperança d’ajudar a més animals.

(+) La relació humana entre tots els que participem.

(-) La tristor que se sent quan no aconseguim salvar una vida, se’t trenca literalment el cor.

(-) La impotència de no poder fer més per ells per la manca de recursos econòmics i humans.

(-) La manca sensibilitat/humanitat d’algunes persones.

  • Què li diríeu a algú per tal que participés amb vosaltres?

Els animals no es poden defensar per ells mateixos, ens necessiten a nosaltres per tenir veu, i és per això que hem de treballar plegats, per ells.

Per canviar la situació que pateixen necessitem més mans, necessitem més ajuda, sols no podem. Una simple mirada d’un animal salvat és el millor regal del món.

No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltre via mail o cercar-nos al Facebook!

 

Hi ha un comentari

Leave a Reply