#LAINSTANTÀNIA AMB CEA

DSC_0061[1]

Aquesta setmana a #LaInstàntania entrevistem a dues membres del Col·lectiu d’Estudiants Àrabs (CEA), la Fàtima, que estudia 1er de Psicologia i la Sabrin que estudia Ciències Polítiques.

Quan i com vau començar a participar en el món associatiu i, concretament, amb CEA?

És la primera vegada que totes dues participem en el món associatiu.

Com funcioneu internament?

Tenim tant membres actius com membres no actius. Som, en total, al voltant de 60, però mai no hi som tots quan ens reunim.

Fàtima: La mitjana que assisteix a les reunions dels divendres de 3:15 h a 17:00 h és de 20 o 25 persones.

Sabrin: La jerarquia no és gens marcada, tots tenim els mateixos drets i deures, però sí que hi ha rols. Per exemple, l’Adil s’encarrega més de l’organització, busca els llocs per fer les reunions… Però a l’hora de fer les activitats i participar, tots som iguals. També s’ha de destacar que som les dones les que més participem, el nostre paper és clau.

Més concretament, doncs, quins són els objectius principals de l’associació?

Al principi, el CEA, era un grup principalment de persones àrabs que venien d’Erasmus i es coneixien aquí. Era un punt de trobada en comú de gent que tenia una mateixa cultura. Ara, a l’actualitat, hi ha gent àrab i gent d’altres països: mexicans, pakistanesos… L’objectiu principal és tenir un punt de trobada entre gent amb els mateixos interessos i poder tractar temes d’actualitat. Alhora té un component lúdic.

Per assolir aquest objectiu, quines activitats feu i quines teniu previstes pròximament?

Fàtima: Fem activitats sobre la identitat, que és un tema que interessa molt, ja que molts de nosaltres som de famílies no catalanes ni espanyoles. També fem exposicions sobre cultura en general i història relacionada amb el món àrab.

Sabrin: Com tots els col·lectius, a les festes també tenim la nostra paradeta per donar-nos a conèixer. A més a més, cada setmana fem una presentació. Cada persona que està al CEA ha d’escollir un tema que li agradi i li interessi i fer una explicació a tota la resta dels companys.

Em podríeu dir alguns aspectes positius de la vostra experiència associativa i quins altres de negatius us agradaria millorar?

(+) El contacte amb gent amb els mateixos interessos que tu, siguin del teu país o d’un altre. Sempre és interessant compartir diferents punts de vista. El terme àrab no ha de ser condicionant.

 (-) Ens agradaria que el col·lectiu fos més conegut, sovint hi ha reticències quan la gent s’assabenta que existeix un col·lectiu d’estudiants àrabs, ja que la gent no sap què fem.

Què li diríeu a algú per tal que vingués a CEA?

Si vols trencar prejudicis i sortir de la teva zona de confort, coneixent gent amb una cultura diferent a la teva, vine. Si t’agrada debatre, aquest és el teu lloc. Tots tenim diferents opinions, però sempre dialoguem sense cap problema. La paraula clau per nosaltres és la tolerància.

Leave a Reply